Quantcast
Channel: Verftechnieken Blog
Viewing all 55 articles
Browse latest View live

Verdigris lijstje met Shabby Chic Sjabloon

$
0
0

DIY verdigris lijstje met Shabby Chic Sjabloon

Het werken met sjablonen kan erg verslavend zijn. Ik doe momenteel niets anders dan allerlei leuke toepassingen verzinnen en testen. Voor dit schilderijtje gebruikte ik een van de nieuwe Shabby Chic sjablonen en een van de Modern Options producten; het ‘Patina Blue’ effect.

Allereerst gaf ik het glas een wat verouderd aanzien door het te bespatten met verdunde bruine of grijsbruine verf (dit kan met krijtverf of acrylverf). Deze spat-techniek gebruiken we ook als eerste laag bij het Armeluiszilver effect.

Sjabloon aanbrengen op glas - 1e kleur

Als je sjabloneert op glas doe je dat bij voorkeur aan de achterkant. Let er dus op dat je het sjabloon verkeerd om op het glas legt. Je werkt in spiegelbeeld. Uiteraard is dit vooral belangrijk bij teksten.

Voor de eerste laag gebruikte ik Abbondanza Emperors Green krijtverf. Deze kleur groen past precies bij het verdigris effect dat ook op het lijstje terug zal komen. Deze groene kleur bracht ik niet dekkend aan; ik bracht de verf maar heel dun en slechts hier en daar aan. Laat dit laagje even drogen en verwijder het sjabloon niet!


Sjabloon aanbrengen op glas - 2e kleur

Daarna gebruikte ik Abbondanza Slate om het gehele sjabloon goed dekkend nog eens te sjabloneren. Het vleugje groen zie je dus straks alleen nog aan de voorkant van het glas terug.

Toen dit droog was verwijderde ik het sjabloon en plaatste dit een halve millimeter naar links weer terug op het glas.

Sjabloon highlight effect

Vervolgens gebruikte ik de kleur Abbondanza Sunny Beach. Deze kleur zie je, doordat het sjabloon verplaatst is, later alleen terug als een dun lijntje (een highlight).

Sjabloon highlight effect

Hier zie je het highlight effect iets beter.

verdigris effect aanbrengen op een lijstje

Vervolgens het lijstje. Eerst bracht ik Modern Options Gold base coat aan. Daarna de Modern Options Patina Blue patineervloeistof dat een gepatineerde look gaat geven aan het lijstje.

verdigris lijstje closeup

Het gepatineerde effect is vrij prominent van kleur en dat wil ik wat verzachten door het een krijtwitte waas te geven.

verdigris effect verzachten met kalkwas

Ik gebruikte Abbondanza Extra Chalky kalkwas. Gewoon aanbrengen met een kwast en dan uitvegen met een doek. Daarna kun je het reliëf hier en daar nog weer wat accentueren met goudwas. Ik gebruikte hier een klein likje van voor het kraalrandje.

verdigris lijstje gepatineerd closeup

Dat ziet er al veel beter uit.

En dan is dit het eindresultaat:

verdigris lijstje met Shabby Chic Sjabloon

Hieronder nog even een close-up zodat je de highlights en het verouderde glas beter kunt zien.

verdigris lijstje met Shabby Chic Sjabloon -closeup

verdigris lijstje -closeup


Shabby Chic sjabloon projecten {inspirerend}

$
0
0

Shabby Chic sjablonen 5-luik

De collectie Shabby Chic sjablonen heeft heel wat losgemaakt. Super om te merken dat iedereen zo enthousiast is. Nog leuker is het dat veel van de mooie resultaten gefotografeerd worden. Er kwamen direct superleuke foto’s binnen via de mail en via onze Facebookpagina. Dank daarvoor! Hierbij wat inspirerende foto’s van projectjes van onszelf en onze klanten.

Allereerst twee stoelen die zijn bewerkt door Wendy Janssen. Ze verfde zowel het houtwerk als de stoffering met Abbondanza krijtverf en gebruikte de sjablonen voor de finishing touch. Ik ben zwaar onder de indruk van dit resultaat.

Sjabloon Hotel de Paris;

Stoel Hotel de Paris Wendy

En het Moët et Chandon sjabloon:

Stoel Moet Chandon Wendy

Carin van Amerongen schilderde haar toilet met de Soft Silk verf van Abbondanza (na de tegels eerst te hebben voorbehandeld met Abbondanza Multiprimer). Als accent plaatste ze hier en daar het ‘Paris Crown’ sjabloon, in dezelfde kleur als de rand.

Toilet-tegels-sjabloon

Zelf heb ik een oud koffertje opgeleukt met een ander Paris sjabloon.

Vintage koffer met sjabloon

En het koffertje diende vervolgens weer als inspiratie voor Ingrid Franken van Kringloopwinkel Son die het Parisienne Parfum Roses sjabloon gebruikte.

Kringloop Son koffer

Ook Marjolein Moree heeft de smaak te pakken. 
 Marjolein nachtkastje sjabloon

Zelf gebruikte ik het Paris sjabloon nog eens voor een lampenkap:

verftechnieken.nl Lampenkap Paris

En deze ken je al van eerdere posts op ons blog…

verdigris lijstje met Shabby Chic Sjabloon

Verftechnieken.nl Shabby Chic sjabloon kussen close

Verftechnieken.nl Krukje Hotel de Paris close

Heb jij ook een leuk project gemaakt met een van onze sjablonen? Mail gerust een foto via onze website of onze Facebookpagina.

Het volledige sjablonen assortiment vind je in onze webshop >

Armeluiszilver met spiegel spray

$
0
0

verftechnieken.nl - Armeluiszilvertechniek 2

Lezers van dit blog weten ongetwijfeld dat ik jaren geleden een techniek hebt ontwikkeld om Armeluiszilver na te bootsen met bladzilver. Mocht je dat nog eens willen nalezen; klik dan even door naar dit blogartikel uit 2008 >
Ik ben er destijds zelfs mee op TV geweest bij Myrna Goossen :) Daarover schreef ik in 2011 dit blogje >

Maar goed, life goes on. Dus was ik laatst wat aan het experimenteren en ontdekte al doende een manier om een soortgelijk antiek zilver effect te creëren met behulp van spiegel spray. Spiegel spray oftewel chroomspray is een sterk glanzende zilverspray die je op bijvoorbeeld glas kunt aanbrengen. Normaal gesproken geeft dit een strakke, egale en gladde look. Maar met wat trucjes kun je toch met spiegel spray dat mooie antieke en doorleefde armeluiszilver effect nabootsen.

verftechnieken.nl - Armeluiszilvertechniek

De techniek met spiegelspray is iets eenvoudiger dan het werken met bladzilver. Maar het effect is niet minder prachtig. De stolp hierboven is met spiegelspray gedaan.

En de glaasjes en potten hieronder met bladzilver. 

verftechnieken.nl foto uit het e-book Armeluiszilver

verftechnieken.nl - foto uit het e-book Armeluiszilver

Ik heb de nieuwe spiegel spray techniek direct als extraatje opgenomen in het e-book ‘Armeluiszilver’. Bovendien heb ik toen ook maar in één moeite door de gehele lay-out van het e-book aangepakt. Het is een leuke frisse tutorial geworden met stap voor stap uitleg en foto’s.

e-book Armeluiszilver

Mocht het je leuk lijken om hier eens mee aan de slag te gaan dan kun je het e-book bestellen in de webshop >
Misschien ook een leuk decoratie idee voor de komende kerstperiode? Veel plezier ermee!

DIY Koushi inspired lamp

$
0
0

verftechnieken.nl - DIY Koushi style lamp

Ik was dit blogje bijna begonnen met te zeggen; nu eens een DIY waar géén verf aan te pas komt, maar dat is niet het geval. Ook hier heb ik verf gebruikt. Maar daarover straks meer.

Eerst even hoe en waarom. Ik raakte de laatste tijd lichtelijk bezeten van lampen in deze stijl; gaasachtige stoffen. Licht, luchtig maar tegelijkertijd stoer en nonchalant. Mijn Pinterest board begon er helemaal mee vol te lopen en ik zag er al helemaal eentje hangen in onze huiskamer, in een hoek die nog wel wat licht kan gebruiken. En nu de dagen korter en de avonden langer worden, werd dat donkere hoekje steeds storender. Tijd voor actie!

Dit zijn de lampen waardoor ik geïnspireerd werd:

lampen voorbeeldVoorbeelden via ayilluminate.com

Wat ze gemeen hebben is de transparante stof en de nonchalante, luchtige look. Deze voorbeelden zijn overigens gemaakt met een bamboe frame. De onderstaande Koushi lampen zijn gemaakt van ijzerdraad.

lampen voorbeel Voorbeeld via designconnected.com

Mijn eerste keuze betrof de stof die ik wilde gebruiken. Daar had ik al een poosje over lopen nadenken. Maar grappig genoeg bleek het ideale stofje zich al die tijd al vlak onder mijn neus te bevinden. Ik zag opeens onze effect tricotdoeken liggen en wist dat dat perfect zou zijn. Luchtig en gaasachtig, in een kokervorm geweven (dus zonder naad) en zelfs de goede hoogte en omtrek.
Yes!

verftechnieken_tricotdoek_stockinette

En hoe zou ik dit dan op kleur kunnen krijgen? Simpel; met krijtverf! Hieronder even een kort verslag van mijn werkwijze.

verftechnieken.nl - DIY lamp stappen 1-2-3

Stap 1: Uitgangspunt is effect tricotdoek, oftewel stockinette, even natgemaakt en uitgewrongen.

Stap 2: Ik maakte een verfbadje van ca. 50 ml krijtverf - Abbondanza Warm Black - in een afwasteiltje met water. Hier liet ik de stof zo’n 45 minuten in ronddobberen. Af en toe roerde ik het even om.

Stap 3: Ik haalde de stof uit het verfbad en wrong het even iets uit om al te erg druppen te voorkomen. Daarna liet ik de stof lekker buiten aan de lucht drogen. 

verftechnieken.nl - DIY lamp stappen 4 tm 9

Stap 4: Ondertussen sloopte ik een oude lampenkap omdat ik het frame wilde gebruiken. Je kunt deze dingen ook kant en klaar kopen natuurlijk. Dit frame was 35 cm. doorsnee.

Stap 5
: Toen viel mijn oog op het handvat van een emmer. Dat leek me wel een mooie hanger. Het plastic handvat sneed ik er af.

Stap 6: Mijn onderdelen klaar voor de start. Ik had dus het hengsel, het gesloopte frame en verder een rol ijzerdraad. Met het ijzerdraad maakte ik nog een extra cirkel van  35 cm voor de onderkant. De rest van het ijzerdraad had ik nodig om de zijkanten te fabriceren zodat ik een soort geraamte kreeg.

Stap 7: Ik bevestigde het hengsel op het frame en maakte er een S-haakje op om later het snoer te kunnen geleiden.  

Stap 8: Vervolgens knipte ik ijzerdraad voor de zijkanten. Twee stukken van ca. 1.70 m (2 x de hoogte van 60 cm, 35 cm doorsnee voor de onderkant en nog wat extra). Deze draden maakte ik boven en onder vast en liet het aan de onderkant doorlopen. Zo kreeg ik 4 ‘ribben’. Daarna hing ik hele geraamte aan het plafond omdat me dat handiger leek bij het bevestigen van de stof. Zo kon ik ook nog wat bijbuigen en friemelen om het allemaal een beetje recht te krijgen. Dat viel nog niet mee omdat het ijzerdraad van een rol komt en zich dus heerlijk krullerig gedraagt.

Stap 9: Ik bevestigde de geverfde stof met spelden aan de bovenkant en naaide alles toen met de hand met kleine steekjes vast. Dit deed ik aan zowel de bovenkant als de onderkant.

Et voilà:

verftechnieken.nl DIY Lamp

Is het geen beauty?
Nu nog even samen met mijn lief tijd vrijmaken om de lamp op de juiste plek te hangen. In dat donkere hoekje dus. En natuurlijk is dat precies een plek waar in geen velden of wegen een stroompunt te bekennen is. Oh ja, dat was ook de reden dat het nog steeds een donker hoekje was :)

verftechnieken.nl DIY Lamp

Koperglas {armeluiszilver van bladkoper}

$
0
0

Een paar weken geleden liet ik een nieuwe variant zien om armeluiszilver na te bootsen. Ik gebruikte daarbij spiegelspray in plaats van bladzilver. Nu heb ik weer een andere variant gemaakt; glas met bladkoper.

armeluiszilver met bladkoper up

Je ziet nu die kopertrend echt doorzetten die we een paar jaar geleden al zagen opkomen. (In februari 2012 schreef ik een blogje over de opkomst van industrieel koper >)

Het heeft even geduurd - of ligt dat aan mij?- maar nu zie je echt steeds meer koperen accessoires opduiken. Vandaar dus mijn koperen variatie op het thema ‘armeluiszilver’. Je kunt dit overigens ook doen met bladgoud. De techniek blijft hetzelfde.

armeluiszilver met bladkoper close

De techniek om dit mooie koperglas te maken is helemaal hetzelfde als de armeluiszilver techniek met bladzilver. Je gebruikt alleen bladkoper in plaats van zilver.

En nog een klein verschil: k heb behalve de verweerde rauwe omber plekjes ook wat kopergroen aangebracht. Nauwelijks zichtbaar, maar het geeft toch net even een ander accent. Kopergroen is het natuurlijke patina van koper en daarom past die kleur er geweldig bij. Het is dan ook heel mooi om koper te stylen met kopergroen of mintgroen. Ik combineer het graag met Verdigris, Swedish Green of Blue Mint.

armeluiszilver met bladkoper

Met een kaars erin schittert en sprankelt het koperglas bijna nog meer dan armeluiszilver.

armeluiszilver met bladkoper 2

Maar ook zonder kaars erin is het effect heel mooi. Zo ziet het er iets cleaner en eigentijdser uit vind je niet?

Je kunt het e-book met de techniek vinden op onze website >

Glas met parelmoer effect

$
0
0

verftechnieken.nl - flessen parelmoer effect

Ik zag laatst een foto (in de ariadne) van prachtige old look flessen op een schoorsteenmantel. Mooie tinten roze, blauw, paars met een wat verweerde uitstraling. Toen ik het zag heb ik er direct een snapshot van gemaakt met m’n telefoon, hieronder een detail van de foto die mijn inspiratie was voor deze techniek.

inspiratiefotofoto detail uit ariadne Athome december 2014

Ik had nog wat flessen en potten staan en besloot om voor een dergelijk effect te gaan experimenteren met parelmoerverf. En dan niet door dit aan te brengen aan de buitenkant van de flessen, maar aan de binnenkant. Daarmee behoud je namelijk het effect van het glas en ziet het er niet zo geverfd uit.

Voordat je begint moet het glas natuurlijk goed schoon zijn. Ik goot er na de standaard schoonmaakbeurt een scheutje alcohol in. Even schudden en dan is het glas zeker goed vetvrij.

verftechnieken.nl - Parelmoer flessen stap 1-2

STAP 1: Ik maakte een mengsel van 1:1 Polyvine Parelmoerverf en Abbondanza Extra Bond. Ik deed er daarna nog een heel klein scheutje water bij - alleen maar om het iets dunner te maken. De Extra Bond voegde ik toe om ervoor te zorgen dat het mengsel zou hechten op het glas. Je zou in plaats daarvan ook Art medium kunnen nemen, of een decoupage lijm.

STAP 2: Giet het mengsel in de pot of fles, draai dan de fles rond en langzaam ondersteboven, zodat het mengsel het het gehele oppervlak bedekt. Laat de fles op de kop uitlekken boven een potje of plastic beker (zoek van te voren iets op wat goed past). Gooi het niet weg, het uitgelekte mengsel kun je straks nog opnieuw gebruiken.

Als de boel is uitgelekt laat je de fles – rechtop- een tijdje goed drogen. Ik liet het een dag drogen om de parelmoerlaag de kans te geven enigszins uit te harden.

verftechnieken.nl - Parelmoer flessen stap 3-4-5

STAP 3: Nu maak je de parelmoer kleurmengsels in de gewenste kleuren. Ik gebruikte 1 lepel krijtverf en deed daar een scheut van het Parelmoer-Extra Bond mengsel bij uit stap 1. Als dit nog iets te dik is, een klein piezeltje water toevoegen, het moet nl. goed vloeibaar zijn.

STAP 4: Het parelmoer kleurmengsel in de fles of pot gieten, en weer ronddraaien totdat het gehele oppervlak is bedekt.

STAP 5: Uitlekken. En goed laten drogen.

Et voilà, een mooi setje flessen met parelmoer effect.

verftechnieken.nl - parelmoer flessen

Ga lekker los met de kleurtjes, ik gebruikte bijvoorbeeld Cool Pink, True Indigo en  Sunny Beach krijtverf uit onze Abbondanza collectie. En één fles deed ik met Polyvine metallic koper. De zilverachtige flessen en de witte karaf had ik al (die zijn met weer een andere techniek behandeld). 

Nu ga jij me vragen; is dit waterbestendig? Kan ik er wijn in doen? Kan het in de afwasmachine? Kan ik er bloemen in zetten?
Antwoord; geen idee… maar ik denk het niet. Ik heb de flessen gemaakt met het idee ze puur als decoratie te gebruiken en misschien wat op te leuken met een kerstbal of ander leuk versiersel.

Nog even wat solo portretjes…

verftechnieken.nl - parelmoer flessen blauw-roze
De wittige fles rechts had ik al eens eerder gemaakt. Deze heb ik met matte vernis ingespoten waardoor hij een mooi mat effect heeft gekregen. Je kunt hier ook nog net zien dat ik het kleine potje met roze heb gedaan en toen dat droog was nog een keertje met metallic koper. 

verftechnieken.nl - parelmoer flessen oker-matlak
Sunny Beach, een mooie okertint.

verftechnieken.nl - parelmoer flessen zilver-roze
Zoals gezegd heb ik de verweerde zilveren fles weer met een andere techniek gedaan. Maar je zou voor een zilver effect ook bovenstaande techniek kunnen toepassen met Polyvine metallic Zilver.

Dit parelmoer effect is heel mooi als lichte, luchtige, zomerse decoratie, maar nu gaan we natuurlijk voor de kerstsfeer. Dat was tenslotte ook de inspiratie. Hier en daar een kerstbal of wat sterretjes erin en je hebt weer een leuk hoekje.

verftechnieken.nl - parelmoer flessen 3

Als je deze techniek gaat proberen; veel plezier. En als het mooi is geworden (wat natuurlijk het geval is) dan zou ik het leuk vinden als je het resultaat op onze Facebookpagina plaatst. More Fun for everybody!

Ik ben erg bezig met glas de laatste tijd merk ik. Armeluiszilver, koperglas... het een leidt tot het ander. Ik heb nog wat grote glazen bokalen en trouwens ook nog een partij zilveren ballen waarmee ik plannen heb. Ik hoop dus binnenkort nog wat tijd te vinden om hiermee wat leuks te doen. En dan zie je het hier wel weer verschijnen! Tot gauw.

Abbondanza Antiquing Powder

$
0
0

Abbondanza Antiquing Powder Dusty Grey

Ik ben er best een beetje trots op; ons nieuwste product. Het heet Abbondanza Antiquing Powder en het is een poeder waarmee je een authentiek patina kunt creëren op meubels en accessoires. Het is ook nog eens gemaakt van pure, natuurlijke grondstoffen. Dus Abbondanza Antiquing Powder is volledig biologisch afbreekbaar, geurloos en veilig. We hebben het gemaakt in twee kleuren; ‘Dusty Grey’ en ‘Dusty White’.

Abbondanza Antiquing Powder Dusty White


Met Antiquing Powder Dusty Grey creëer je een prachtig poederig vergrijsd patina zoals je dat ziet op brocante meubeltjes en accessoires. Hieronder zie je Dusty Grey op een basis van Abbondanza krijtverf Old White.

Abbondanza Old White met Antiquing Powder Dusty Grey 

Met Antiquing Powder Dusty White breng je een licht krijtachtig patina aan dat het fantastisch doet op een donkere ondergrond. Een voorbeeldje hiervan zie je hieronder: Dusty White op een basis van Abbondanza Black.

Abbondanza Black met Antiquing Powder Dusty White

Het werken met Abbondanza Antiquing Powder is heel gemakkelijk! Je brengt het aan op een basis van boenwas, hier blijft het poeder als het ware aan plakken en het vormt daarna een geheel met de waslaag.

Antiquing Powder is ideaal voor gedecoreerde voorwerpen zoals ornamenten, spiegellijsten, kandelaren, lampvoeten, consoles of meubels met reliëf. Dit originele en veelzijdige antiekpoeder is eveneens te gebruiken om de barstjes in een craquelé effect te accentueren.

Hieronder een kleine tutorial zodat je kunt zien hoe het werkt.

Abbondanza Antiquing Powder - stap 1

Bewerk je meubel of accessoire zoals normaal en eindig met 1 of 2 lagen krijtverf, al dan niet doorgeschuurd voor een extra doorleefd effect. Laat de verflaag goed drogen. Het sample hierboven heeft een  basislaag in de kleur Cley met een toplaag Old White die ik heb doorgeschuurd.

Abbondanza Antiquing Powder - stap 2

Breng nu een laagje Abbondanza blanke boenwas aan. Verwijder eventueel overtollige was en wacht een paar minuten om de was even te laten intrekken. Blijf in de buurt, want de was mag niet volledig opdrogen en moet kleverig blijven.

Abbondanza Antiquing Powder - stap 3

Breng nu met een droge kwast Abbondanza Antiquing Powder aan, met extra aandacht voor de plaatsen met wat meer reliëf.

Abbondanza Antiquing Powder - stap 4

Verdeel het antiekpoeder en werk het met je kwast goed in alle hoekjes en gaatjes tot je tevreden bent. Laat het nu 20 tot 30 minuten intrekken en drogen.
Tip: overtollig poeder kun je naderhand verzamelen en opnieuw gebruiken.

Abbondanza Antiquing Powder - stap 5

Veeg met een schone, pluisvrije doek het oppervlak af. Veeg vooral de hoger gelegen delen en platte vlakken schoon, zodat het poeder achterblijft in de groeven, krasjes en dieper gelegen delen. Eventueel kun je met een enigszins vochtige doek nog wat meer verwijderen.
Tip: Ben je een beetje te enthousiast geweest en is het effect te zwaar, dan kun je met een doekje met wat terpentine of een likje blanke boenwas een teveel aan kleur verwijderen.

Abbondanza Antiquing Powder - stap 6

Et voilà; het resultaat.

Hier nog even een foto waarop je het verschil goed kunt zien tussen zonder en met Antiquing Powder. Links vóór, rechts na.

Abbondanza Antiquing Powder Before-After

En een close up van Dusty White op een ondergrond van krijtverf Black:

Abbondanza Black met Antiquing Powder Dusty White - close

Alternatieve werkwijze
Wil je liever niet met boenwas werken? In dat geval kun je Antiquing Powder ook aanbrengen op een basis van vernis. Hieronder een voorbeeld. Op deze sample gebruikte ik Antiquing Powder Dusty White op een basis van Abbondanza krijtverf in de kleur Zinc. Als je met vernis werkt kun je echter ook op alle soorten acrylverf en oude verflagen werken. Dit geeft dus nog meer mogelijkheden!

Abbondanza Zinc met Antiquing Powder Dusty White

De werkwijze is ongeveer hetzelfde; breng een laagje matte decorateursvernis aan op het te behandelen oppervlak en laat even drogen. De vernislaag moet kleverig blijven. Blijf dus in de buurt want watergedragen vernis droogt heel snel. Breng vervolgens Antiquing Powder aan net zoals op een waslaag en veeg het poeder van de hoger gelegen delen af. Als het geheel droog is veeg je het overtollige poeder weg met een schone kwast of borstel. Afwerken is niet per se nodig, maar als je wat extra bescherming wilt, kun je nog een laagje matte vernis aanbrengen. 

Tenslotte wil ik je nog even het effect van Antiquing Powder laten zien op craquelé. Zoals je weet worden de barstjes van een craquelure pas zichtbaar als ze worden geaccentueerd. In het onderstaande geval heb ik dat met boenwas en Antiquing Powder Dusty Grey gedaan. Het craquelé effect creëerde ik met craquelure van Polyvine op een basis van krijtverf Old Lace.

Abbondanza Antiquing Powder op craquele close

Antiquing Powder is super gemakkelijk in gebruik. Je kunt het heel goed doseren en zo precies de gebieden accentueren waar je de aandacht op wilt vestigen. Je kunt er een subtiel effect mee creëren, maar ook een dramatisch effect. Je hebt maar heel weinig poeder nodig want het is erg zuinig in gebruik. Het is eindeloos houdbaar, licht in gewicht, milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar.

Ik hoop dat je zin hebt om dit leuke product eens te proberen. Antiquing Powder is verkrijgbaar in de webshop verftechnieken >

Botanical Green

$
0
0
  Is het jou ook opgevallen dat je in een hoog tempo de kleur groen ziet terugkomen in het interieur? Jarenlang een beetje een ondergeschoven kindje uit het kleurenpalet, maar nu helemaal weer hip. En niet alleen de kleur groen, maar ook het groen zelf is terug, in de vorm van planten of afbeeldingen van planten.    Grappig genoeg heb ik al in 2013 meegewerkt aan een reportage in het blad

Kleurinspiratie [Pastel Green}

$
0
0
Is dit geen heerlijk fris en zomers sfeertje? Mintgroen is een van mijn favoriete tinten. En Abbondanza Pastel Green is er een van. Zo’n mintgroene tint kun je op allerlei manieren combineren. Kijk bijvoorbeeld eens naar het prachtige contrast met de roestplekken op de auto linksboven. Het effect van verweerd roest of warm koper in combinatie met mint- of blauwgroen blijft onweerstaanbaar!

Verhuizing

$
0
0
Dit blog houdt op te bestaan. Het blog van verftechnieken is verhuisd! Vanaf nu worden de oude artikelen automatisch doorgelinkt naar het nieuwe blogadres: http://verftechnieken.nl/blog/  Nieuwe artikelen zullen hier niet meer verschijnen. Wil je ons blijven volgen? Leuk! Dit kun je doen door het nieuwe blogadres  http://verftechnieken.nl/blog/  toe te voegen aan je feed. Ik hoop je snel

Verhuizing

$
0
0
Dit blog houdt op te bestaan en vanaf vandaag is het blog van verftechnieken verhuisd! Vanaf nu worden alle oude artikelen automatisch doorgelinkt naar het nieuwe blogadres: http://verftechnieken.nl/blog/  Nieuwe artikelen zullen hier niet meer verschijnen. Wil je ons blijven volgen? Leuk! Dit kun je doen door het nieuwe blogadres  http://verftechnieken.nl/blog/  toe te voegen aan je

Lloyd Loom & rieten stoelen vergrijzen

$
0
0
Sinds mijn artikel over het vergrijzen van riet (maart 2011) heb ik ontzettend veel mailtjes en vragen gehad over het verven van Lloyd loom en rieten stoelen. Veel mensen die hun stoelen wilden vergrijzen of whitewashen en daar toch een beetje over twijfelden, vroegen ons om advies. Kun je Lloyd Loom wel behandelen en zo ja kan dat dan op dezelfde manier als het vergrijzen van riet? Dat dat

Verweerd & vergrijsd tafelblad

$
0
0
Zoals beloofd nog even wat foto’s van de stoelen en de tafel. Het tafelblad heb ik met een speciale 'old wood' techniek bewerkt voor een extra verweerd effect. Het tafelblad was glad en blank grenen. En nu lijkt het te bestaan uit oude verweerde planken. Wil je weten hoe ik dat effect heb gecreëerd? Deze techniek staat stap voor stap beschreven in het e-book ‘Vergrijzen en Old Wood

Vreemde vogel?

$
0
0
Welke vreemde vogel zou deze eieren hebben gelegd? Ik ben bang dat ik het zelf was :)    Ik heb gewone scharreleitjes uitgeblazen en schoongemaakt. Daarna geverfd met Blue Mint krijtverf en toen dit droog was goudkleurige verguldvloeistof opgedept met een stukje natuurspons. Het goud van verguldvloeistof is zo sprankelend dat het helaas lastig is te fotograferen (althans voor een

Bloempotten verven

$
0
0
Ik heb al zo’n 20 jaar twee grote bloempotten in mijn bezit waar ik best aan gehecht ben. Helaas was er eentje gesneuveld tijdens de vorst van afgelopen winter; er zat een grote barst in. Het was nog net niet zo erg dat de pot in twee stukken lag, maar erg genoeg om me aan het schrikken te maken. Dus besloot ik de potten te promoveren naar ‘pot-voor-in-de-woonkamer’ en ze op hun oude dag gewoon

Viewing all 55 articles
Browse latest View live